Katka se k problému postavila čelem, zní z ČSSD

     Přestože fotbal nesleduji, všimnul jsem si, že na některých utkáních se skanduje „Pelta ven!“ Že naše nejvyšší liga je občas cinknutá, mi také neušlo.

     Nedávno jsem míjel obrazovku, na které běžel fotbalový přenos. Kdo jsou hosté jsem nepitval a jméno domácích mi prozradila mamutí mozaika přes celou hlavní tribunu poskládaná z bílých a modrých sedaček. Nápis Mladá Boleslav byl krásně čitelný, protože tam žádný fanoušek neseděl. „Z čeho ti kluci na trávníku žijou,“ prolítlo mi hlavou, ale hned jsem nad tím mávnul rukou, aniž bych hledal odpověď. Ta ale přišla.

     Mezi fanoušky neoblíbeného šéfa našeho národního sportu pana Peltu zatkla a vyšetřuje policie. Zazněla i otázka, kdo ho tam tak dlouho držel. Že prý uměl sehnat do fotbalu prachy, vysvětlil někdo z jeho okolí. Jak a kde je sháněl se možná časem osvětlí. Že jeden z jeho pramenů je ministerstvo školství, zdá se být jistotou tím spíše, že tam měl na vysokém postu svého koně, přesněji kobylu.

     Ministryně Kateřina Valachová sebe a svůj úřad brání a její první provolání k daňovým plátcům bylo, že z ministerstva do fotbalu neodtekla PRAKTICKY ani koruna. Paní ministryně, musel bych být raněn naivní důvěrou, kterou jste možná stonala Vy ke své náměstkyni, aby se Vám to dalo věřit.

     Vaše obranná prohlášení o svých nepochybeních jsou četná. ČT Vaše slova podbarvuje záběry našich dětí hrajících si na hřištích, fotbalového potěru na zelenajících se plochách, nebo na parketách nesčetných sportovních hal. Je to tak názorné, jako v reklamě na vlasový kondicionér osvěžující naše povadlá hára. Jen v dodatku, „Váš Radim Uzel“, by se muselo změnit jméno.

     Ve svém životě se mi také mnohé nepovedlo. V první řadě jsem si vynadal do volů, následně jsem to musel zaplatit, což Vám asi nehrozí. Každý občas něco pokazí, a já bych pro Vás měl i pochopení kdybyste dokázala „jít ke křížku“, jak říkávala moje babi. „Lidi promiňte, tohle jsem nezvládla,“ asi od Vás neuslyšíme.

     To Vaše, „nic jsem neprovedla a odstupuju jen, abych Babišovi ukázala jak vypadá politická kultura“, nevěřím, že je z Vaší hlavy.

 

Autor: Zdeněk Kloboučník | úterý 30.5.2017 17:18 | karma článku: 35,76 | přečteno: 1054x
  • Další články autora

Zdeněk Kloboučník

Cikáni a gádžové

11.8.2023 v 17:46 | Karma: 39,12

Zdeněk Kloboučník

Pan prezident

1.7.2023 v 18:09 | Karma: 26,01

Zdeněk Kloboučník

Casanovou na starý kolena

23.3.2023 v 21:45 | Karma: 20,88