Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Vážení i vy nevážení pánové, tvoříte polovinu lidstva, ale válčením pokrýváte celý svět. Bojechtivost máte v krvi, nicméně vesměs jen do té míry, že do té války mají jít ti druzí. Svět se topí v krvi a vám to pořád nestačí. Začněte myslet mozkem a ne testosteronem. Už by vám mělo dojít, že války a vyzbrojování armád je v zájmu pouze zlomku zbrojních magnátů a ti pro své zisky podpoří jakoukoliv kampaň ve jménu válek. Vybudujte si ringy a tam se klidně mezi sebou pozabíjejte, pokud bez válek nemůžete žít. Nám nechejte ostatní svět, který potřebuje spoustu úsilí a práce, aby se vyškrábal z bahna, ve kterém se nachází

1 1
možnosti
Foto

na Jílkovou už mám alergii, tak hloupou husičku jsem dlouho neviděl. Když jakýkoli host začne mluvit k věci, skočí mu do toho s nějakou svou pitomostí. Hrůza a utrpení se na to dívat.;-)

P.S. Stropnický mě vcelku pozitivně překvapil, čekal jsem odněj výrazně horší výkon.

4 0
možnosti
RO

Já naopak vidím potenciál v tom co říkal pan Mach. Že by se měla zvýšit atraktivita.

Jsem taky ve skupině lidí, kteří nebyly na vojně. A za sebe říkám, že v případě kdybych věděl hned po střední škole, že mohu jít na třeba půl roku na "vojnu",kde se naučím střílet z různých zbraní, získám zbrojní pas a další zajímavé věci. Pravděpodobně bych do toho šel.

Také bych musel mít jistotu, že kdybych měl být povolán "do akce". Bylo by to vždy v přímém a jasném ohrožení země. Nejlépe, kdyby o to člověk mohl až do doby než bude první konflikt na našem území rozhodnout sám. Do té doby by byl použitelný jako síla při přírodních katastrofách.

Nejhorší názor vidím v tom, že by někdo potřeboval vojnou převychovat. Nebo že by dokonce vojnou získal trochu toho vlastenectví. Protože za:

a/ od výchovy je zde rodina nikoli stát.

b/ Vlastenectví vzniká ve chvíli, kdy je člověk hrdý na to že je Čech. Proč by měl být někdo hrdý na to že je čech, jen proto, že bude pár měsíců zavřen proti své vůli?

1 1
možnosti
AT

Na co je nám armáda, kdo by nás napadl? Němci a jiní tu mají solární elektrárny, Holanďané a Dáni půdu, Francouzi, Němci, Korejci automobilky, Američané ocelárny, Rusové Karlovy Vary, Rakušané smetiště, Vietnamci obchody a tržiště, Číňané nejlepší zákazníky...

0 0
možnosti
LW

Přesně toto si také říkala část evropských států před druhou světovou válkou.

1 0
možnosti
KV

K76a70r15e29l 31V19o12v42e97s

2. 11. 2014 21:10

Nase armada nestune, nase armada proste neexistuje.

2 0
možnosti
DZ

Pane Kloboučníku, pořad jsem sledoval též, ale mám z něj jiný pocit než vy. Nechápu k čemu je branná povinnost, když nedokážeme vyzbrojit ani naše profesionální vojáky. Sám jako 30ti-letý muž vůbec nemám problém jít na tři měsíce se nějak cvičit a pak pravidelně jednou za dva roky si osvěžovat naučené. Ale popravdě přiznám, že bych něchtěl proti nepříteli bojovat kyjem a taky říkám, že by první měli nastoupit profesionální vojáci a pak až branci (tedy i já). V čem si pánové vojáci notovali byl nedostatek peněz. Stačí abych si vzpomněl na stíhačky či pandury a otevírá se mi nůž v kapse (2 x horší než zakoupené v Portugalsku a 3x dražší- no comment). Narozdíl od pana režiséra vojka v záloze Marhoula si ale nemyslím, že vojáci/branci mají nějaký smysl v boji proti profesionálním vojákům. A ten váš argument, že válčit se má i venku... to samozřejmě platí jak kdy...takže pravdu nemáte ani vy ani ta slečna v pořadu. Nechtěl bych aby ČR válčila ve válkách, které se jí opravdu nijak netýkají a jen někomu kryla záda za nic.

1 1
možnosti
KV

K77a46r24e93l 30V41o72v13e39s

2. 11. 2014 21:15

Nase armada ma dost jednoduchych zbrani pro vycvicene zalohy. Nikdo nechce za 4 mesice vycvicit pilota cehokoliv.

Profesionalni vojaci neni vsechno a na svete je jich malo. Nejpocetnejsi je americka armada, ale ta stejne prohrava v Afghanistanu i jinde. Na pocetne utoky migrujicich lidi bude nutne reagovat take pocetnou obranou.

1 0
možnosti
JH

Co se jednou uděje, těžko se vrací zpět. Tak to máte s daněmi, pokud je přechodně zvýšíte, již je nikdy nesnížíte. Pokud jednou cigánům dáte nadstandardní dávky, již jim je nikdy nevezmete, pokud jednou zrušíte vojnu, již ji nikdy nezavedete a tak by se dalo pokračovat. Naši konšelé neumí uvažovat do budoucna, vidí jen dnešek a ten může být fatální.

6 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1318x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik