Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pane Kloboučníku, díky za hezký fejeton.Nebudu asi tak vtipný jako Vy, za což se předem omlouvám.

1. Urgentní CT vyšetření. V současné době - pokud ho chci pro své nemocné - je čekací doba v megapoli Ostrava cca 5 týdnů /je to dáno nikoli leností lékařů, krátkou pracovní dobou, ale jen a jen limity, které jsou vytyčeny pojišťovnou/. Jinak řečeno, pokud to CT pojede non stop 24 hodin, nemocnice spláče nad výdělkem. Srovnávat to s továrnou, vyrábějící zboží, je zcestné. Pojišťovna uhradí nemocnici jen určitý počet výkonů, další již ne, takže veškeré náklady jsou na její účet. V takovém systému by továrnu či dílnu zavřel každý.

Jistě - pokud mám podezření na nádor či jinou vážnou nemoc, volám osobně s lékařem a prosadím své. To ovšem nelze 2-3 x denně.

2. Počítače v ordinaci. Drtivá většina lékařů je má. Jen ti opravdu starší kolegové ne. Jde o to, proč - nyní v době jejich nedostatku - hloupým nařízením je likvidovat a donutit odejít do penze. Pokud však jde o e recepty, jde o věc, která nemá pro lékaře žádný přínos /byť ze začátku deklarovaný/, jde jen o buzeraci, prodloužení čekání na vytištění receptu po kontrola v centrálním úložišti a hrozbu nesmyslných pokut za jejich nerespektování. Že by systém kontroloval nějaké souběhy léků? Ani náhodou /mám e recept zaveden a tak mohu mluvit myslím odpovědně./

3. Platby ve zdravotnictví. Píšete celkem správně, že ony poplatky smysl měly. Aspoň trochu omezily náhlé návštěvy /jentakjduokoloataksechcizeptat/. Představa plateb za vyšetření a jejich následné proplácení pojišťovnou by bylo výborně z mnoha důvodů. Lékař by měl peníze ihned /odpadly by limity na počet provedených výkonů a další buzerace/. Pacient by věděl, co bylo provedeno /odpadly by ojedinělé švindly za připisování neprovedené práce/.

Je zajímavé, že toto by lékaři chtěli, pacientům by to rovněž nejspíše nevadilo. Víte, kdo se tomu brání zuby nehty - ten úžasný sociální stát, který slibuje všechno všem. Tak je to. A pěkný den přeji.

2 0
možnosti
ZK

Jednou jsem na Vás reagoval "....a nekamenujme posly špatných zpráv". Vám, pane doktore, poděkování za věcnou odpověď a také za to, že jste se pro kámen neshýbnul. S úctou Kloboučník.

2 0
možnosti
JC

Už jsme naštěstí v důchodu, ale před cca 20ti lety se nás nikdo neptal, jestli chceme pracovat s PC. Prostě buď jsme uměli, tak jsme práci dostali, nebo ne a pak jsme ji nedostali. Takhle jednoduché to bylo. A že by vysokoškolsky vzdělaní doktoři nezvládli to, co se musela naučit každá prodavačka? Tomu nevěřím. Ať si Kubek říká, co chce. Ostatně co ta jejich slavná komora dělá? Proč nezorganizovala kurzy? Asi je to moc práce.

0 0
možnosti
PV

P84a53v13e70l 91V39é35b86r

26. 11. 2017 22:22

Já tedy nevím. Manželka se onehdá zlomila ruku: tříštivá zlomenina zápěstí pravé ruky. V 60 letech pěkná patálie. Ošetřovali ji v Úrazové nemocnici Brno.

Čtu tady mnohé stížnosti, jak je personál nemocnice nevšímavý, cynický a kdoví jaký (snad jen děti nežerou, jinak všechno zlé). Ale v té úrazovce byli (a jsou) na manželku vyloženě hodní. Ne jenom milí a přátelští, ale hodní (o odborné stránce věci nemluvě).

4 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1318x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik