Diskuse

ČT v demisi

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

To označení užívala ČT v případě všech vlád v demisi. Ale:

- netrvalo to tak dlouho, proto to autorům blogů nepřišlo divné (výjimkou byla vláda Rusnokova, zcela obdobně prezidentem jmenovaná bez jakéhokoliv předpokladu, že by získala důvěru; její výhodou ovšem bylo, že si nepřipravovala půdu na další roky, možná desetiletí)

- obecně kolem toho nebylo tolik řečí, protože žádná to neměla slíbené, eufemisticky řečeno, na čtyři roky

- žádná také (společně s prezidentem) nešvejkovala s předstíráním tvorby vlády nové

3 2
možnosti
SN

:-).......Při krásném, slunečném a teplém nedělním ránu, vskutku moc pěkné počtení! S nadějí, že ta neděle bude ještě, po těch mrazech opravdu vydařená a budoucnost vlády" v demisi" se promění ve vládu skutečnou!

Kalousek, Gazdík a Fiala, budou sice skřípat zuby, ale co nadělají! Jen budou prudit. Výsledek vládnutí této vlády se ukáže, a jak jsme sledovali vládu minulou, kdy nakonec Sobotka z hrůzy pádu preferencí vyhodil Babiše, viděli jsme, že výsledky byly! Ani Čapí hnízdo to nezměnilo! Lůza, bohudík, není hloupá ! R^R^R^

2 2
možnosti
FZ

no tak,, kanál" Soukup to je jiná liga.....tam hlásají tu jedině správnou pravdu,ta ČT vám milovníkům Babiše a Zemana poněkud ty světlé zítřky zamlžuje.....věřím že lidé jako vy se štvavou propagandou zmást nenechají a ze správné cesty neuhnete!

8 0
možnosti
Foto

Tak nějak nevím, co chtěl autor říci. Že je vláda v demisi, je celkem zřejmé. Je dokonce zřejmé proč.

Ten důvod se jmenuje Andrej Babiš.

Pokud by netrval na postu premiéra, vláda už by dávno byla.

Jste rozumný člověk, pane Kloboučníku. Takže - pokud byste byl vítězem voleb a měl byste na mysli především blaho státu /tedy nikoli svoje/, byl byste tak zarputilý a neustále trval na tom, že musíte být premiérem, když byste věděl, že stačí poodstoupit a v tu ránu je vláda na světě, bez nutnosti podpory extrémistických a zločineckých stran?

ČT má své vady, ale je to stále veřejnoprávní médium, které je schopno tu a tam vyprodukovat objektivní pohled.

Jak je zmíněno v diskusi - TV Barrandov opravdu není tím, na co by měl normálně uvažující člověk zírat byť jen na moment.

10 7
možnosti
AM

No jo, ale když Andrej v jedné slabší chvilce nadhodil, že by teda tím ministerským předsedou být nemusel, vypukla v ANO zcela regulérní panika.

Univerzální minystryně pro cokoliv Šlechtová dokonce s očima plnýma děsu říkala, že teď v ANO nikdo neví, co si má myslet....... (dobře, možná to nemyslela takhle prvoplánově, jak to uvádím, ale v konečném důsledku to tak prvoplánové je).

Takže je otázka, jestli by to bylo lepší, kdyby sice byla vláda s nějakou premiérskou loutkou, ale skutečné rozhodování by se dělo v sídle Agrofertu na Praze 11?

4 0
možnosti
KB

K31a19r30e46l 73B24o63k

10. 3. 2018 22:50

Že by tento blábol byl objednaný?

0 1
možnosti
VH

Míníte Váš příspěvek?

0 0
možnosti
JP

A není v demisi? Televizi tolik nesleduji, ale v rozhlasu to říkají také. Jen tak na okraj,pokud pustím televizi, je tam vždy nějaký komunista...Ale Vám jde zřejmě o to, aby tam byli pouze komunisté, případně Babišovci či Okamurovci.

8 2
možnosti
VB

Ale taky neříkáte pořád pan inženýr doktor Jan Novák, doktor věd. Alespoň ne v rozhovorech. No a premiér (bez slova demise) je také správně. Ať se klidně sousloví "premiér v demisi" používá, ale když to v jednom rozhovoru řeknou 10 x a ani jednou slovo v demisi nevynechají, působí to směšně. Pojem "premiér v demisi" asi není ani žádný oficiální pojem, aby museli být moderátoři tak úzkostlivě přesní. Spíše to vypadá na newspeak.

6 2
možnosti
VH

Máte na mysli popis vlády či premiéra s přídomkem "v demisi", že.

0 0
možnosti
Foto

Pokud se tedy k tomu stavíte formou ligy, tak pro vás je zřejmě první ta Soukupova, že. A co se týká toho klidu na práci, to už i indiáni měli podobné heslo.

Termín v demisi by mohl být doplněn ještě číslovkou, aby se ta absurdita ještě víc zdůraznila.

7 4
možnosti
AR

Viníky tohoto pojmenování jsou Babiš a Zeman. Ti oddalují závěrečné hlasování parlamentu o tom zda Babišova vláda v demisi bude schválena nebo ne a odstoupí.

9 5
možnosti
AG

A33l80e86x 80G41r75e87g82o37r

11. 3. 2018 11:27

Opravdu? V Německu nemají vládu prakticky doposud a to měli volby o pár měsíců dříve než my.

Jenže lidé jako Vy asi vše vzdávají hned, jak vidí že nemohou jasné vyhrát.

Já raději prohraji, něž bych něco vzdal.

1 0
možnosti
LW

Koukám, že dnes už se dá kritizovat ČT i za to, že o vládě v demisi řekne, že je v demisi. Nevím kde berete tu jistotu, že budoucí vláda získá důvěru. Očividně to tak jisté není, když stále probíhají jednání a strany si trvají na svém.

7 3
možnosti
JB

Vláda je v demisi. Vláda je v demisi. Vláda je v demisi. Vláda je v demisi. Vláda je v demisi. Už si to chlapci pamatujete?

Kalousek v opozici, také bez důvěry. Kalousek v opozici, také bez důvěry, atd. Naučte se něco nového, neotřelého.

4 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1318x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik