Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Rakousko-Uhersko bylo v době míru právním demokratickým státem a proti komunistickému režimu v padesátých letech rájem svobody. :-)

0 0
možnosti

Honzo, to je argument poněkud pod pás. Ono je Rusko taky mnohem demokratičtější zemí než Zimbabwe.

0 0
možnosti

Zasloužená karma. R^:-)

0 0
možnosti

Jestli to byl žalář národů, to nevím, ale tvrdě represivní režim to byl v každém případě. Ve vesničce Peruc žil pán a ten byl popraven v roce 1916. Důvod byl ten, že prohlásil v hospodě - Jestli to mocnářství vyhraje nebo ne, to toho je mi ho..o, mě může pr..l políbiti, já jim do toho s..u. Za tohle dostal v Litoměřicích trest smrti provazem a rozsudek byl vykonán.

0 0
možnosti

J36a57n 28B74u64r59d60a

8. 7. 2018 19:30

Jenže Rakousko nelze poměřovat optikou válečných let. To byla šílená doba.

3 1
možnosti

Rakousko-Uhersko zalar narodu? Rakousky centralizmus?

Ve srovnani at uz s Ceskoslovenskou nebo Ceskou republikou, bylo R-U nesrovnatelne volnejsi a snasenlivejsi. Kazda z korunnich zemi mela svoji zemskou samospravu, zemsky snem a zemskou legislativu. Po ustanoveni Cs. republiky, tato vsecho zminene odstranila a Cesi si veskerou vykonnou moc usurpovali do Prahy. V roce 1928 pripravi zemi Slezkou o pouhe pravo vubec existovat, o 20 let pozdeji byla o stejne pravo oloupena I Morava, o dalsich 20 let pozdeji prislo jeste horsi, historicka zemska hranice Moravy a Cech zlovolnym zpusobem znetvorena . Tech jedinych kteri meli pravo o tom rozhodovat, Slonzaky a Moravaky se prazsti centraliste vubec neobtezovali kontaktovat. Nikdy se neptali, ani TGM, ani Gottwald, ani Zeman!

Pritom Slezko a Morava nezanikly prirozenym historickym vyvojem, stalo se tak za absolutni diktatury zlocinecke organizace KSC a takto jednal i Zeman v r.1998.

Skoda, preskoda, ze nelze Rakousko obnovit. Obavam se, ze I kdyby si 99% Slonzaku a Moravaku si navrat do Rakouska prali, Rakusane spis ne. Bylo by to pro Slezko a Moravu nejlepsi reseni, znovu by meli zase zemske snemy, zemske samospravy a legislativy, skoda, preskoda tech rakouskych casu.

1 2
možnosti

J64i27r16i 35T35i42c93h22y

8. 7. 2018 17:50

Jeden z "naroda" Moravanu. Ja jsem take pro obnovu Chodska, Slovacka a Doudleb. Jen jednu poznamku navic, germanizace silne pokracovala, byla zastavena rozbitim R-U.

0 0
možnosti

Dnes být občanem Rakouska, tak by mnozí byli velmi štastní....ale už slyším ryk přívrženců českého obrození a vzniku ČR..:-)

2 2
možnosti

Nevím, jestli mnozí, ale mně kdyby někdo dal na výběr, zda chce být Rakušanem, nebo Čechem, tak bych si bez sebemenšího zaváhání vybral to češství.

Nemám jediný důvod měnit svou zemi za nějaké Rakousko.

1 1
možnosti

J69a56n 29R30á18ž

8. 7. 2018 13:21

Klasický komunistický kabát je obnošený a oblékají ho dnes jen zastydlí milovníci starých pořádků a mladí hlupáci, kteří předlistopadové pořádky nezažili. Ti, kdo je pořád nosí, rozhodně nebezpeční nejsou.

Horší ovšem je, když se do stejných bolševicky smrdících kabátů, jen moderně upravených, oblékají noví vyznavači totality, nazývající se liberálními demokraty. A ti maskují svoje cíle stále se opakujícím hysterickým křikem o nebezpečí pocházející z dávno vyschlých pramenů.

5 1
možnosti
Foto

Liberální demokraté jsou bolševici dneška.

3 3
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1318x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik