Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

TGM = legenda o TGM.

0 0
možnosti
Foto

tahle fakta zazněla již dříve v televizních dokumentech o T.G.M. takže pokud je to pro vás novinka, tak jen ukazujete jak malý máte přehledRv ostatně jestli jsme pomáhali Slovákům nebo ne-sovětští vojácí v 68 také mysleli že nás zachraňují z pařátů kapitalistického imperialismu-dějiny se pořád opakují a kdo se divá tak asi mál studuje

Vždy jsem si myslel, že východním bratrům jsme pomáhali proti rozpínavosti Velkomaďarů.

Zdroj: https://kloboucnik.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=685334

1 0
možnosti
Foto

Řekl bych, že nyní Masaryk nejvíce leží v žaludku TOP09, která se přelila do STAN.

0 0
možnosti

??? netusim kolik otazniku na tento prispevej staci, ale domnivam se, ze ze prave to omezeni znakua odstavcu to prave tak limituje. ???

1 0
možnosti

Známé - neznámé zajímavosti :

1) A.Hitler byl zcela bez vzdělání - nikdy se nevyučil žádnému řemeslu! Na Výtvarnou akademii nebyl opakovaně přijat - doporučen na Architekturu. Problém - neměl maturitu! (Dějiny mohly jít jiným směrem!). Jej, v "Podstatě zachránila 1 světová válka" - po ukončení začíná řečnit a angažovat se ..

2) Střelba do dělníků, nařízená TGM - mýtus žije dodnes! Duchcov - Frývaldov, identický scénář. Dav proti četníkům, podněcovaný KSČ. Faktem je, žádný varovný výstřel nebyl - Ihned, ostrá střelba, (zpanikaření střelce). Masaryk později vyšetřoval okolnosti, ministr se svých podřízených zastal. K.Čapek odmítl podepsat levicovou petici ... :-)

4 0
možnosti

Jsem překvapen jak obsahem blogu, tak i novými, dosud pro mě neznámými info od diskutujících. Nějak si to musím uspořádat,ale je fajn slyšet i zápornou stránku věci.R^

0 0
možnosti

Moje babí (byla komunistka podle přesvědčení) a Masaryka měla v úctě.

Zpívala mi "Ach synku, synku..."

Paradox kam se člověk podívá, Zdenku... :)

0 0
možnosti

Díky za zastavení, rekonvalescentko. Lidi ho asi měli rádi, zpívalo se přeci, že s nimi chodil na žejdlík a tebou připomenutá "Ach synku, synku", měla v sobě trochu i pol. náboj.

Vzkázal jsem Ti vonehdá, že se mladý tělo rychle regeneruje, že jsem nekecal.

1 0
možnosti

J40o84s18e28f 40P91o17t27r

29. 10. 2018 19:29

Samozřejmě, že TGM byl neštěstím pro český národ. Za prvé, totálně zfalšoval českou historii. To se jeví třeba i v národní idei ,kterou musel bezprostředně pro vzniku ČSR vytvořit. V konglomerátu 6 národností, které spojovalo katolické vyznání jako národní ideu vzal dávno mrtvé a zapomenuté,nešťastné protestanské husitské hnutí. Masarykova ČSR vydržela pouze 20 let.

Za druhé, politicky a kulturně ponižoval bohatou, vzdělanou, kulturní německou menšinu, ty lidi, kteří ve středověku přišli do divokých, neúrodných a kamenitých hor a udělali z nich jeden z nejkrásnějších a nejbohatších regionů Evropy a to hlavně svojí tvrdou prací. Proti nim jako státoprávný národ ustanovil pologramotné pasáky ovcí z Podkarpatské Rusi.Při jednání s US prezidentem Wilsonem úspěšně zalhal existenci německé menšiny

Nejhorší ovšem je, že to byl hlavní argument A.H., útisk Němců v ČSR, v prosazení jeho ideí do myšlení všech Němců. Tím se TGM stal nepřímou příčinou vzniku 2. světové války.

Že je to pane spisovateli pro vás novinka, svědčí o vašem chabém vzdělání. Pochopitelně,se to ví, ale už je to 100 let, tak se o tom moc nemluví.

4 10
možnosti
Foto

R83a55d59e86k 10H20a87m34p69l

29. 10. 2018 19:42

Jeden pohled z mnohých, vytržený z kontextu doby a zjednodušený dle potřeb autora příspěvku...

4 0
možnosti

Opakovane zde nekteri autori pisi, ze Adolf Hitler mel byti calounikem. Odkud se tento mytus bere? Nikde jsem se o tom nedocetl ani slova. Vsechny zdroje se shoduji na tom, ze v roce 1905 ukoncil s mizernym prospechem realku ve Steyer a od te doby se zivil malovanim pohlednic. O calounictvi nkde ani slovo.

2 0
možnosti
Foto

R39a11d97e24k 66H72a73m16p78l

29. 10. 2018 19:24

Zřejmě to vychází se skutečnosti, že se Hitler delší dobu přátelil s Augustem Kubizekem, který byl právě synem čalouníka. No a oslí můstek je na světě.

1 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1318x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik