Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jako účastník výstavby obou našich atomových elektráren mohu potvrdit, že JE Dukovany stavěly československé firmy podle ruského projektu a byla tam jen hrstka sovětských poradců. U JE Temelín je to stejné a nic nedostavoval Westinghouse! Ten se stal po projekční změně řídícího systému jeho dodavatelem, tedy jen jedním z mnoha nižších poddodavatelů fy ŠKODA PRAHA a.s. - generálního dodavatele technologie obou elektráren, který jako svoje finální dodavatele všech provozních souborů měl pouze domácí firmy (se zmíněnou výjimkou). Jen pro úplnost, generálními dodavateli stavebních částí byly Pozemní stavby Brno a Vodní stavby Tábor (Sezimovo Ústí).

S palivovými články fy Westinghouse opravdu byly problémy, proto se po pár letech začalo používat spolehlivé palivo z Ruska. Ovšem nepřipojuji se ani k oslavám bývalých okupantů, ale ani k hanění Ruska, jenž postavilo nejvíc jaderných elektráren na světě.

2 0
možnosti
JK

Jasně, když americká firma dodá řídící systém, tak to přece není žádné dostavování, žejo.;-)

0 1
možnosti
MK

M83i75l91a87n 21K38e59s28l

17. 4. 2021 21:39

Doufám,že u nás jsou ještě nějací řemeslníci se zlatými rukami,kteří nějaké to kolečko čii štyft vyrobí.To nejdůležitější jsou palivové články.Rusové jsou schopni dodat reaktor najakékoliv palivo.

1 0
možnosti
VV

Jen aby jim nespad do tribu.

0 1
možnosti
JK

Čerstvá zpráva, tisková konference Andreje Babiše: Rusáci z nového KGB mají prsty ve výbuchu našeho muničáku v roce 2014 Vrbětice, 18 ruských diplomatů vyhoštěno.

0 0
možnosti
JK

Doufám, že to se Zemanem konečně šlehne.

0 0
možnosti
ZZ

Bomba !!!!

BIS zjistila, že Vrbětice v r. 2014 vyhodili Rusové !!!!

:-/:-/:-/

0 0
možnosti
Foto

Rusové stavěli atomovou elektrárnu ve Finsku a v Maďarsku

a stačí si zjistit jaké s výstavbou mají ve Finsku a v Maďarsku zkušenosti. Další elektrárnu stavělo Rusko v Bělorusku a ta má tolik závad, že ji Bělorusko odmítá převzít. Nehledě k tomu, že Rusové neuznávají standarty a dokumenty platné v EU a u nás.

2 1
možnosti
ZZ

Dodavatelé finské elektrárny Olkiluoto 3 je konsorcium Areva GmbH, Areva NP SAS a Siemens AG, kteří staví reaktor tzv. „na klíč“ od r. 2005 !!!

;-D

Projekt jaderné elektrárny Hanhikivi 1, kterou má stavět Rosatom, je ovlivněn kontroverzemi a průtahy – odstupováním investorů z projektu nebo protesty ekologů. Projekt zároveň podstoupil intenzivní kontrolu nad strukturou svých investorů, neboť požadavkem finské vlády je, aby projekt byl alespoň ze 60 % vlastněn domácími nebo evropskými vlastníky.

Celkové investiční náklady se pohybují mezi 6,5-7 miliardami EUR, což zahrnuje investiční náklady na samotnou elektrárnu, financování a nakládání s odpady. Tento odhad zůstává stejný od jara roku 2014, kdy bylo provedeno původní investiční rozhodnutí. Elektrárna bude vybavena reaktorem VVER-1200, tlakovodním reaktorem 3. generace s elektrickým výkonem 1200 MW.

Projekt byl opožděn protože Finský úřad pro jadernou bezpečnost (STUK) nevydal ektrárně souhlas k vydání stavebnímu povolení, protože stále zkoumá bezpečnostní dokumentaci.

:-):-):-)

1 0
možnosti
ZZ

Ty naše jaderné elektrárny dosud šlapaly velmi dobře - a to i přes to, že je postavili rusáci. Elektriku vyráběly pro tento stát ( i vývoz ) a několikrát i zachránily společnou evropskou energetickou síť. Elektrárny nepatří nám, ale akcionářům - a ti mají právo se sami rozhodnout - a většinový akcionář bude mít rozhodující roli. Tedy žádná Jílková, ČT, nebo všeználci, kteří vědí, kdo je náš nepřítel a kdo ne.

Rusákům jde o obchod a prestiž a nikoliv o sabotáž našeho hospodářství.

:-/:-/:-/

7 2
možnosti
JK

Jasně, obchodní zástupci dorazili v roce 2014 na Krym a na Donbas ;-D

2 1
možnosti
JK

Podle oficiální ruské vojenské doktríny je největším nepřítelem Ruska NATO.

My jsme v NATO.

Hádanka pro chytré děti: koho tady nenechat postavit elektrárnu, která by při zastavení způsobila rychlé zhroucení celé naší země a je největší, nejdražší a nejdůležitější stavbou následujících čtyřiceti let? ;-)

5 6
možnosti
PV

P40a13v58e96l 36V89é81b11r

17. 4. 2021 17:29

No přece vrahy z Wall Street, milé děti!

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS