Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J75a59n 92C67i34b68u12l89k55a

14. 6. 2022 13:05

EU měla razantně zasáhnout, když Američané s Brity začali okopávat Minské dohody a příslibem kde čeho hecovat Kyjevské (k reanexi Krymu a separátu na Donbasu?).

Od dob Plynové princezny Tymošenkové si o Ukrajině nedělám žádné iluze, a že je pro EU bezpečnostním rizikem věděli v tu chvíli své Němci i Rusové (NS I). Komu vyhovovalo držet EU pod krkem bylo jasné z polských výkřiků, brexitu a o Ukrajinských proklamacích ani nemluvě.

Jenže Amíci to s Evropou vždy mysleli nejlépe a tak to (po "nepochopitelném" stažení s Afghánistánu) rozjeli po svém. A o Ukrajinu jim nikdy nešlo, to už je snad jasné všem... všem, co to budou platit.

0 1
možnosti
Foto

Mohl byste nějak upřesnit, jak Amíci a Britové okopávali Minské dohody? A kdo se vybzdil na Budapešťské memorandum?

Jak měla EU zasáhnout? EU je především ekonomický spolek.

Amerika už Evropu musela zachraňovat dvakrát.

Doučit dějepis. Rv

3 0
možnosti
Foto

Bohužel začínám mít také pocit, že někteří velicí hráči ze Západu přestávají mít chuť tenhle průšvih hasit a že si začínají uvědomovat, že i když jsou si jistí, že je Putin zmetek, bude se muset co nejdříve s tou podporou Ukrajiny skončit. Mám z nich pocit (Biden, Macron, Scholz...), že dělají poslední dobou co nejvíce proto, aby to celé Ukrajina co nejdříve prohrála a oni mohli "konečně" s Putinem začít jednat. Chyby politiků a hlavně politikaření se stále opakují dokola. Asi je to tím, že kdo z dnes žijících ještě pamatuje jak se rozjížděla Druhá světová válka, kdo osobně ví, jak Hitlerovi rostla postupně chuť i jeho šílenství? Můj smysl pro spravedlnost se mi bouří v těle, ale to je asi tak všechno, co proti tomu můžu dělat. Nikdy by mě nenapadlo, že se Evropa vrátí nazpět o mnoho desítek let. No, moje chyba...

3 0
možnosti
Foto

Je tu ještě několik háčků: je Vožď zdráv nebo mele z posledního, jaká je nálada ve vedení, a jaká je nálada ve vojsku. A co si myslí ruskojazyční Ukrajinci, kteří se přidali k separatistům a teď je bratr rusák také mydlí?

Co se týče nějakého vyjednávání, tak co byste si představoval, že by měly obě strany nabídnout? A hlavně: jak zaručíte, že Kreml dohodu, ať je jakákoliv, dodrží?

A pak ještě pár detailů: kdo zaplatí nesmírné hmotné škody a kdo potrestá válečné zločince? A kde jsou deportovaní Ukrajinci?

Pokud tohle všechno dokážete vyřešit, Nobelova cena míru Vás nemine.

10 0
možnosti
Foto

J92a36n 75C79i62b11u98l14k49a

14. 6. 2022 13:10

Pokud neznáte odpověď, tak to asi bude muset opotřebovávání ještě chvíli trvat.

Naštěstí "modří už vědí" a tak se pozítří jako jeden muž vydají do "hrdého" Kyjeva - trochu "zašolcoat", trochu "zamakronovat" ...na Draghiho Kyjevská kavárna ještě nic nemá? no teda!

Na stůl se položí půjčky a jiná humanitární pomoc, nikoliv zbraně a návrh dohody s Ruskem. Ne snad, že by to hned zabralo, ale vyšle se "jasný signál", že takhle to dál nejde.

Protože na usankcionované Rusko jaksi už moc tlačit nejde...

0 2
možnosti

Asi jste nepochopil, že se nečeká na zázrak. Je to na dlouho, ale Ukrajinci ruSSy vytlačí. Nemají jinou možnost - je to jejich země a nikdy si nenechají líbit ta zvěrstva, která ruSSko provedlo a která páchá. Nikdy nedokáží žít v nesvobodě. Bojujících ruSSů není nekonečně, už jim dochází lidi i technika, příliš dlouho své pozice neudrží, a ani nebudou mít vůli je udržet. Nyní mají na to vyvíjet tlak pouze v jednom místě, a i ten pomalu končí. Ještě několik měsíců.

Stejně tak se za několik měsíců začnou naplno projevovat sankce. Nemluvě o tom, že ruSSko už nemá díky sankcím šanci vyrobit jakoukoli další vojenskou techniku či výzbroj. Prostě to chce jen čas.

4 0
možnosti

To, že Rusákům dochází lidi a technika slyšíme od května. Zatím to vypadá obráceně.

1 1
možnosti

Finsko-sovětskou válku bych s tou současnou na UK moc nesrovnával - viděl jsem finský válečný film a problém Sovětů byl v tom, že chtěli projíždět tanky lesy a to moc nešlo. Ukrajinský terén moc lesnatý není, spíše tam brání v postupu řeky. A navíc Rusové ho dobře znají, co by měli jiného znát než území bratrského sovětského souseda? Kdyby měli Slováci za sousedy Rusko, měli by znervóznit i Češi....

1 0
možnosti
Foto

Ono se v United Kingdom bojuje?

0 0
možnosti
Foto

Jeden zázrak se už děje - Putin ještě neumřel smíchy nad tím, jak se Západ s tou pomocí Ukrajině loudá. Ten Západ, který tolik let vyzbrojoval Rusko, a to i po anexi Krymu a navzdory zbrojnímu embargu.

5 2
možnosti

nemá cenu reagovat, jen doporučuji oprášit pravopis, když teď máte času dost.

1 0
možnosti

Rusáci mohou dosáhnout dílčích úspěchů na Donbase, ale nemají na dobytí celé Ukrajiny.

6 1
možnosti
Foto

Ta je evidentně nezajímá, plyn a ropa jsou na východě Ukrajiny.

3 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1318x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik