Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pan Banga nezná ve svém okolí žádného Roma, který by nepracoval...

Zajímal by mne názor pana Patrika Bangy na radikalizaci mladých Romů. Opravdu bych přivítal nějakou jeho - řekněme i hlubší - úvahu. Protože se jedná o velmi vážné téma.

Ale nejspíš žádné takové ve svém okolí nezná.

2 0
možnosti

Asi pan Banga spolupracuje především s redakcí Romea a ta je prakticky placena státem. Takže přisání se na státní cecík, je pro mnohé, prakticky jedinou možností jak vykazovat zaměstnání, bez nutnosti podávání měřitelných pracovních výkonů.

1 1
možnosti
Foto

Bydlel jsem postupně v Nuslích, na Žižkově a v Libni a s cikány (tehdy nebyli žádní Romové) mám bohaté zkušenosti. Odlišnost entit je evidentní a pokusy o asimilaci byly odsouzené k neúspěchu, stejně jako donutit cikány k trvalému zaměstnání a práci. Prostě to nemají v genech, jsou to kočovníci a žijí ze dne na den. Také uznávají jen sílu a vyšší autoritu jen vzácně a selektivně.

Ale zdá se mi, že od ́89 se situace u jejich dětí začíná pomalu měnit, snad se stydí před ostatními.

2 1
možnosti
Foto

Pokud jsou Cikáni /Romové/ původem kočovníci z Indie a když neumí bydlet v panelácích, které když dostávali zdarma, začali je za účelem prodeje systematicky "vybydlovat", naši politikové by se měli vrátit k roku 1959, kdy Cikánům kočování zakázali a znovu jim tuto jejich tradiční činnost povolit.

0 0
možnosti

Pro pana Šindeláře, trochu níž. Je to určitě pravdivá zkušenost. U nás v marketu máme pokladní Romku. Má možná k padesátce, ale je velice milá a práce jí jde od ruky. Jak říkám, není nejmladší, ale chce se mi věřit, že i mladší Romové časem slezou z káry a pomůžou tlačit - možná.

4 0
možnosti
Foto

Mám kolegyni Romku- učitelku MŠ, její manžel má stavební firmu, jejich 3 kluci jsou na gymplu a na VŠ. v nemocnici byla sanitářka romského původu, v Bille jsou dvě Romky,......

4 0
možnosti
Foto

Je mi 74 roků a za posledních 30 let si vážně nepamatuji (a HoSiP zatím opravdu nemám!!), že bych někde viděl normálně pracovat občanky a občany romské menšiny. Například jako řidiče a řidičky tramvají, prodavačky v obchodech, úřednice na Úřadech práce a nebo v bankách, průvodčí ve vlacích, jako recepční v hotelích, nebo jako zedníky na lešení při zateplování /obkládání fasád domů/ polystyrenem, jako zdravotní sestry nebo sanitářky v nemocnicích, magistry v lékárnách, lékaře, či jako řidiče traktorových sekaček na trávu, jako zahradnice v městských parcích, prodavačky květin nebo parfumerie a tak dále. Maximálně jsem někde viděl Romky a Romy s košťaty, lopatami a vozíky při odpovědné práci "zametání chodníků".

11 0
možnosti

Jednou mě z Prahy na Okoř vezla řidička autobusu, která podle vizáže byla Romka.

Ale je pravda, že více profesionálních řidičů romského původu jsem neviděl.

2 0
možnosti

Všichni bezdomovci jsou bílí. A vůbec nepracujou. A pracovat nechtěj.

Romové vždycky bydlej.

Rozdíl mezi nimi námi.

4 0
možnosti
Foto

Cikáni mají pevné rodinné vztahy a proto na ulici nenechají nikoho z rodiny

0 0
možnosti

Co k tomu dodat. Snad jen, že nejsou jiní kvůli barvě kůže. V tom to opravdu nebude.

4 0
možnosti
Foto

Je to paradox. ale Romové si svou pracovní sílu cení mnohem víc než "gádžové"."

2 0
možnosti

Základní problém je mezi Romy a a cik(g)ány...

0 0
možnosti
  • Počet článků 191
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1318x
Důchodce na plnej úvazek

Seznam rubrik